Thursday, August 25, 2016

ငါးပိရည္က်ိဳျခင္း(မ်ိဳးျမင့္ခ်ိဳ)

0 comments
ဒီမနက္ ေလလံုပိတ္ပုလင္းနဲ႔ ထိုင္းကလာတဲ့ ဗမာငါးပိဆိုတဲ့ ငါးပိအနွစ္တိုက္အပ်စ္ရည္ ထမင္းစား ဇီးဘရားဇြန္း ငါးဇြန္းေမာက္ေမာက္ထဲ ေရႊဖရံုသီးလို အေျမွာင္းအေျမွာင္းထေနတဲ့ လူႀကီးလက္သီးတဆုပ္စာ ခရည္းခ်ဥ္သီးမွည့္ႀကီးတလံုးရယ္၊ ငရုပ္သီးစိမ္းနည္းနည္း၊ အခ်ိဳမႈန္႔နည္းနည္း၊ ဆႏြင္းမႈန္႔နည္းနည္း။ ၾကည္သြန္ျဖဴ ေလးငါးေျခာက္တက္၊ ၾကက္သြန္နီ ဥလတ္လတ္တလံုး၊ နံနံပင္ လက္တဆုတ္မရွိတတ္ရွိတတ္ရယ္ကို ေရအေလာေတာ္ထည့္ အိုးအဖံုးလံုေအာင္ပိတ္ မီးေႏြးေႏြး နာရီဝက္စာခ်ိန္ၿပီး မီးဖိုေပၚျပစ္တင္လိုက္တယ္။ အေမေျပာဖူးတဲ့နည္းနဲ႔ ပဲနီေလး လက္တဆုပ္စာေလာက္ကိုလည္း ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ ဂ်င္းဓားျပားရိုက္ ဆႏြင္းမႈန္႔ေလး ျပက္ကာသီကာ ဆားေလးပါေလဟန္ၿပီး အဲ့ဒီမီးဖေပၚက တျခား ခြင္တခုေပၚတင္လိုက္တယ္။ ၿပီးေတာ့ ထိုင္းကလာတဲ့ စံပယ္ရနံ႔ဆန္ နို႔ဆီဗူးတဗူးခြဲစာ ေလာက္ကိုလည္း ေရေဆးၿပီး ေပါင္းအိုးထဲထည့္ ခလုပ္္နွိပ္လိုက္တယ္။ မီးဖိုခန္းတံခါးကိုလည္း ေစ့ေနေအာင္ပိတ္ထားခဲ့တယ္။


လူကေတာ့ ဧည့္ခန္းထဲလာ ေခြးေလးနွစ္ေကာင္ တဖက္တေပါင္ေပၚစီ ေမးတင္ခိုင္းထိုင္းၿပီး တီဗီေရွ႔ထိုင္ရင္း သတင္းဌာနေပါင္းစံုက လာတာေတြထိုင္ၾကည့္ေနမိတယ္။ သတင္းေတြထဲ စိတ္ေမ်ာသြားေတာ့ နာရီဝက္က အကုန္ျမန္သလားမေမးနဲ႔။ ခုေလာက္ရွိကိစၥျပတ္ရံုကမ အားလံုးလည္း နူးနူးနပ္နပ္ရွိေလာက္ၿပီဆိုၿပီး မီးဖိုခန္းတံခါးကို ဆြဲလည္းဖြင့္လိုက္ေရာ အခန္းထဲက သူ႔ထက္ငါအလုအယက္ေျပးထြက္လာတဲ့အနံ႔ေတြက နွာေခါင္းထဲတိုဝင္ မ်က္နွာတျပင္လံုးကို ျဖတ္ရိုက္ခ်လိုက္တာနဲ႔ လန္႔ၿပီးတံခါးကို ျပန္ေဆာင့္ပိတ္ လူလည္း ေနာက္တလွမ္းဆုတ္မိသြားတယ္။ ေနာက္မွ အာ…ငါခ်က္ထားတဲ့ဟာေတြဆိုၿပီး အသာျပန္ဖြင့္ ျပန္ဝင္ အီးအဖံုးေတြ လွန္ေလွာ စစ္ေဆးၾကည့္ေတာ့ အရာရာဟာကြက္တိပဲ။ အားလံုးအသင့္ပါဘုရား ဆိုတဲ့အတိုင္းပဲ။ လိုက္ျမည္းၾကည့္ေတာ့ ဆားပြင့္ ဆီတဇြန္း ထပ္ထည့္ ထပ္ျပင္စရာမလိုေအာင္ အပ္က်မတ္က်ပဲ။

ဒါနဲ႔ မိတ္ေဆြတေယာက္ေပးထားတဲ့ ငါးခူဆီျပန္ဟင္းေလးကိုျပန္ေႏႊး။ တို႔စရာ ေဂၚဖီေလး နည္းနည္းျပဳတ္။ သခြားသီးေလး ေလးငါးဝိုင္းေလာက္ ပိုင္းခ်၊ ကတက္ခ်ဥ္နည္းနည္း ပုလင္းထဲကနိႈက္ၿပီး ဒီမနက္စာ ပြဲေတာ္တည္မယ္။

မိန္းမျပန္မလာခင္ မီးဖိုခန္းအနံ႔အသက္ေတာ့ ရွင္းထားရမယ္။ သူ သိတ္မခံနိုင္တဲ့ ဟင္းနံ႔ေကၽြးနံ႔ေတြက ကိုယ့္အတြက္ေတာ့ နတ္သုဒၶါတမ်ွ ေမႊးပ်႔ံတာကိုး။
ၾသဂတ္စ္ ၂၄၊ ၂ဝ၁၆

0 comments:

Post a Comment