မနက္ အိပ္ယာထေတာ့ ထူးထူးျခားျခား ဗိုက္က အေတာ္ဆာေနပါသည္။
မီးဖိုခန္းထဲသြားကာ ေပါင္မုန္႔ မထူမပါး ၂ ယွက္ လွီးပါသည္။ ပုဇြန္ေျခာက္
ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္နည္းနည္းကို ေပါင္မုန္႔ ၂ ယွက္ၾကားညွပ္က ဗမာလဘက္ေျခာက္ျဖင့္
အဖန္ရည္တခြက္လုပ္ပါသည္။ လူက ဖ်ားေန ကိုယ္လက္ေတြကိုက္ခဲေန
ေခါင္းေတြတစစ္စစ္သာ ျဖစ္ေနေသာ္လည္း စားခ်င့္သည့္အာလ်က
ျပင္းျပင္းျပျပျဖစ္ေနတာလည္း ဆန္းပါသည္။
စားရင္းတန္းလန္း စိတ္က ၁၉၈၉ ခု၊ အင္းစိန္ေထာင္ ၁ တိုက္၊ ၁ဝ ခန္းတြင္ ရုပ္ရွင္မင္းသားေအာင္လြင္ (ဒါရိုက္တာစံေရႊေမာင္)နွင့္ အတူေနခဲ့စဥ္အခ်ိန္ကို ျပန္ေရာက္သြားပါသည္။ သူက တခါတေလ က်ိဳင္းတံုေပါင္မုန္႔ ၂ လႊာၾကားတြင့္ ငါးပိေၾကာ္ ခတ္ပါးပါးညွပ္ကာ စားတတ္ပါသည္။ က်ေနာ့္ကိုလည္း စားၾကည့္ပါလားဟုေျပာပါသည္။ ထမင္းစားသည့္အခါ သူ႔ငါးပိေၾကာ္ကို ယူစားတတ္ေသာ္လည္း သူ႔လိုေတာ့ ေပါင္မုန္႔နွင့္ညွပ္မစားျဖစ္ခဲ့ပါ။ သူ႔အိမ္မွ ပါဆယ္လ္လာသည့္အခါပါသည့္ ငါးပိေၾကာ္မွာ(က်ေနာ့္အတြက္) နည္းည္းစပ္ေသာ္လည္း အရသာမွာအလြန္ေကာင္းပါသည္။ ရခိုင္ပုဇြန္ငါးပိနွင့္ေၾကာ္တာဟုေျပာပါသည္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီေၾကာ္မ်ားလည္း နိုင္းျခင္းအုပ္ထားပါသည္။ အနံ႔မွာလည္း အလြန္ေမႊးပါသည္။
ထိုအခ်ိန္က က်ေနာ္တို႔နွင့္ ၁ တိုက္ တတိုက္တတည္းအတူေန(၅ ခန္းဟု မွတ္ပါသည္) စံဇာဏီဘို(ေဗဒင္လကၡဏာ)တို႔အခန္းက အစားငမ္းလြန္းသည္ ေထာင္ဝါဒါ တပ္သားစိုးေမာင္ကို ထိုအခ်ိန္က အလြန္ေရပန္းစားသည့္ လုပ္သားေမာင္ဝမ္းနႈတ္ေဆးေတြနွင့္ စထေရာ္ဘယ္ရီယိုနွင့္ ေထာပတ္နွင့္ ေရာသုတ္ကာေကၽြးၿပီး ပညာေပးဖူးပါသည္။ ေနာက္ေန႔ အီးေတြပန္းၿပီး အလုပ္မဆင္းနိုင္ျဖစ္သည္ကိုလည္း ျပန္အမွတ္ရရင္း ၿပံဳးမိပါသည္။
ကိုစိုးေမာင္သည္ မည္သည့္အခါမွ သူ႔အိမ္က ထမင္းခ်ိဳင့္ယူမလာပါ။ ေထာင္ကထမင္းဆြဲၿပီး က်ေနာ္တို႔ဆီက ဟင္းေတာင္းကာ စားသူျဖစ္ရံုမက အမဲေၾကာ္တတံုးထည့္ေပးလွ်င္ ၂ တံုးေတာင္းတတ္ပါသည္။ က်ေနာ္တို႔ေတြ ပါဆယ္လ္လာသည့္ေန႔ဆို အျပန္ သူ႔အိမ္အတြက္ပါ ငါးပိေၾကာ္ ငါးေျခာက္ေၾကာ္ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာင္ အမဲေၾကာ္ေတြ လိုက္ေတာင္း ယူသြားသူလည္းျဖစ္ပါသည္။ သူ လုပ္သားေမာင္သုတ္ေပါင္မုန္႔စာမိၿပီး အီးေတြပန္းကာ အလုပ္မဆင္းနိုင္ေတာ့ က်ေနာ္တို႔ ပြဲက်ရပါသည္။ ေနာက္တရက္ေက်ာ္ အလုပ္ျပန္ဆင္းေတာ့ ဘာျဖစ္မွန္းမသိဘူး မေန႔က တညလံုးလိုလို အီးေတြပန္းၿပီး မနက္ၾကေတာ့ လူကမထနိုင္ဘူး၊ နံုးေနတယ္၊ ဒါနဲ႔ မိန္းမကိ ရံုးသြားၿပီး ခြင္တိုင္ခိုင္းရတာဆိုေတာ့ က်ေနာ္တို႔ ႀကိတ္ရယ္ဖူးပါသည္။
ခု က်ေနာ္ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္နွင့္ ေပါင္မုန္ညွပ္စားရင္း စိတ္က အတိတ္ကိုျပန္ေျပးပါသည္။
မတ္ခ်္၊ ၂၂၊ ၂ဝ၁၇
စားရင္းတန္းလန္း စိတ္က ၁၉၈၉ ခု၊ အင္းစိန္ေထာင္ ၁ တိုက္၊ ၁ဝ ခန္းတြင္ ရုပ္ရွင္မင္းသားေအာင္လြင္ (ဒါရိုက္တာစံေရႊေမာင္)နွင့္ အတူေနခဲ့စဥ္အခ်ိန္ကို ျပန္ေရာက္သြားပါသည္။ သူက တခါတေလ က်ိဳင္းတံုေပါင္မုန္႔ ၂ လႊာၾကားတြင့္ ငါးပိေၾကာ္ ခတ္ပါးပါးညွပ္ကာ စားတတ္ပါသည္။ က်ေနာ့္ကိုလည္း စားၾကည့္ပါလားဟုေျပာပါသည္။ ထမင္းစားသည့္အခါ သူ႔ငါးပိေၾကာ္ကို ယူစားတတ္ေသာ္လည္း သူ႔လိုေတာ့ ေပါင္မုန္႔နွင့္ညွပ္မစားျဖစ္ခဲ့ပါ။ သူ႔အိမ္မွ ပါဆယ္လ္လာသည့္အခါပါသည့္ ငါးပိေၾကာ္မွာ(က်ေနာ့္အတြက္) နည္းည္းစပ္ေသာ္လည္း အရသာမွာအလြန္ေကာင္းပါသည္။ ရခိုင္ပုဇြန္ငါးပိနွင့္ေၾကာ္တာဟုေျပာပါသည္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီေၾကာ္မ်ားလည္း နိုင္းျခင္းအုပ္ထားပါသည္။ အနံ႔မွာလည္း အလြန္ေမႊးပါသည္။
ထိုအခ်ိန္က က်ေနာ္တို႔နွင့္ ၁ တိုက္ တတိုက္တတည္းအတူေန(၅ ခန္းဟု မွတ္ပါသည္) စံဇာဏီဘို(ေဗဒင္လကၡဏာ)တို႔အခန္းက အစားငမ္းလြန္းသည္ ေထာင္ဝါဒါ တပ္သားစိုးေမာင္ကို ထိုအခ်ိန္က အလြန္ေရပန္းစားသည့္ လုပ္သားေမာင္ဝမ္းနႈတ္ေဆးေတြနွင့္ စထေရာ္ဘယ္ရီယိုနွင့္ ေထာပတ္နွင့္ ေရာသုတ္ကာေကၽြးၿပီး ပညာေပးဖူးပါသည္။ ေနာက္ေန႔ အီးေတြပန္းၿပီး အလုပ္မဆင္းနိုင္ျဖစ္သည္ကိုလည္း ျပန္အမွတ္ရရင္း ၿပံဳးမိပါသည္။
ကိုစိုးေမာင္သည္ မည္သည့္အခါမွ သူ႔အိမ္က ထမင္းခ်ိဳင့္ယူမလာပါ။ ေထာင္ကထမင္းဆြဲၿပီး က်ေနာ္တို႔ဆီက ဟင္းေတာင္းကာ စားသူျဖစ္ရံုမက အမဲေၾကာ္တတံုးထည့္ေပးလွ်င္ ၂ တံုးေတာင္းတတ္ပါသည္။ က်ေနာ္တို႔ေတြ ပါဆယ္လ္လာသည့္ေန႔ဆို အျပန္ သူ႔အိမ္အတြက္ပါ ငါးပိေၾကာ္ ငါးေျခာက္ေၾကာ္ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာင္ အမဲေၾကာ္ေတြ လိုက္ေတာင္း ယူသြားသူလည္းျဖစ္ပါသည္။ သူ လုပ္သားေမာင္သုတ္ေပါင္မုန္႔စာမိၿပီး အီးေတြပန္းကာ အလုပ္မဆင္းနိုင္ေတာ့ က်ေနာ္တို႔ ပြဲက်ရပါသည္။ ေနာက္တရက္ေက်ာ္ အလုပ္ျပန္ဆင္းေတာ့ ဘာျဖစ္မွန္းမသိဘူး မေန႔က တညလံုးလိုလို အီးေတြပန္းၿပီး မနက္ၾကေတာ့ လူကမထနိုင္ဘူး၊ နံုးေနတယ္၊ ဒါနဲ႔ မိန္းမကိ ရံုးသြားၿပီး ခြင္တိုင္ခိုင္းရတာဆိုေတာ့ က်ေနာ္တို႔ ႀကိတ္ရယ္ဖူးပါသည္။
ခု က်ေနာ္ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္နွင့္ ေပါင္မုန္ညွပ္စားရင္း စိတ္က အတိတ္ကိုျပန္ေျပးပါသည္။
မတ္ခ်္၊ ၂၂၊ ၂ဝ၁၇
0 comments:
Post a Comment