Wednesday, March 22, 2017

ေဘကင္ဆိစား ပါးစပ္သုတ္(မ်ိဳးျမင့္ခ်ိဳ)

0 comments
ဇနီးက မေန႔က ေဘကင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္စိမ္း မ်ိဳးနီစ္ ဆလပ္ရြက္ စတာေတြနဲ႔ ဆင္းဒဝခ်္လုပ္တယ္။ ေဘကင္ကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ အပူတိုက္ေတာ့ အသားထဲက အဆီေတြထြက္တယ္။ လုပ္ေနတုန္း ေဘးကေနရင္ အနံ႔ေတာ္ေတာ္ ေညွာ္တယ္။

ဟိုးအရင္တုန္းက အုတ္က်င္းအေနာက္ဖက္တေၾကာ ကန္စြန္းခင္းေတြပတ္လည္နဲ႔ ဆင္မလိုက္တဝိုက္က ဝတ္ဆီဖတ္ေၾကာ္တဲ့ တဲႀကီးေတြဆီကထြက္တဲ့အနံ႔နဲ႔ တေထရာတည္းပဲ။

ေနာက္ေတာ့ သူ႔ေန႔လည္စာ သူထည့္သြားၿပီး က်ေနာ့္အတြက္လည္း ခ်န္ထားခဲ့တယ္။ က်ေနာ္က အဲ့ဒီ ေဘကင္ကို အနံ႔ကို ကို မႀကိဳက္တာ။ အရသာကလည္း ငန္ၿငိၿငိနဲ႔။ စားျဖစ္ရင္ေတာင္ ေဘကင္ေတြဖယ္ၿပီး အမဲႀကိတ္သားျပား ဒါမွမဟုတ္ ၾကက္ဆင္ရင္ပံုလွီးသားကို ေျပာင္းထည့္ၿပီးစားတယ္။ ခုန က်ေနာ္ နန္းႀကီးသုတ္ပြဲေတာ္ေခၚဖို႔လုပ္ေတာ့ မီးဖိုေပၚမွာ ေဘကင္အဆီေတြခဲေနတဲ့ သံႂကြပ္ဒယ္အိုးျပန္႔ကိုေတြ႔တယ္။ 

အဲ့အခ်ိန္မွာ ေခြးေလး ၂ ေကာင္ကလည္း ဗိုက္ဆာလို႔ အနားလာၿပီး ပြတ္သီးပြတ္သပ္ လုပ္ၾကတယ္။ ဒါနဲ႔ အိုးထဲက ထမင္း ေယာက္မ ၃ ေကာ္ စာေလာက္ေကာ္ယူၿပီး ေဘကင္ဆီေတြခဲေနတဲ့ ဒယ္အိုးထဲထည့္တယ္။ အခ်ိဳမႈန္႔ေလး နည္းနည္းျဖဴးတယ္။ နယ္လိုက္ေတာ့ ထမင္းအပူဆိုေတာ့ အဆီေတြက ခ်က္ျခင္းေပ်ာ္ၿပီး ထမင္းမွာ မရႊဲတရႊဲေလး လူးသြားတယ္။ တေကာင္တဝက္စီ အစာခြက္ထဲ ထည့္ေပးလိုက္ေတာ့ အဲ့ဒီ ပူပူေလာေလာႀကီးကို အငမ္းမရစားၾကတာမ်ား မသိရင္ က်ေနာ္တို႔ကပဲ သူတို႔ကို ထမင္းမေကၽြးပဲ အငတ္ထား ထားတာၾကေနတာပဲ။ 

စားလည္းၿပီးေရာ အဇၨီက ထံုးစံအတိုင္း အနားလာၿပီး သူ႔ပါးစပ္ထိုးေပးတယ္။ ဒါနဲ႔ အဝတ္စနဲ႔ သုတ္ေပးရတယ္။ ေရာကီကေတာ့ ဧည့္ခန္းထဲက ေကာ္ေဇာေပၚ ဘယ္ျပန္ညာျပန္လူးလွိမ့္ၿပီး ပါးစပ္ေတြသုတ္ေတာ့တာပဲ။
မတ္ခ်္ ၂၁၊ ၂ဝ၁၇

0 comments:

Post a Comment