Monday, February 25, 2019

(ခူလာမူ) မ်ိဳးျမင့္ခ်ိဳ

0 comments

(ခူလာမူ)
ပိန္းရိုင္းလို႔ေခၚတဲ့ ထိရင္ယားတဲ့ လမ္းေဘးေပါက္ပိန္းပင္က အရြက္ေတြခ်ည္း ေရြးခုူး၊ ေရစင္စင္ေဆး၊ အရိပ္ထဲမွာ ေသြ႔ေအာင္ထား၊ အရြက္ေတြဝါလာၿပီဆို ကတြတ္ေခါက္ကိုခြာ၊ ျပာခ်၊ ၿပီးရင္ ခုန ဝါေနတဲ့ပိန္းရိုင္းရြက္ေတြနဲ႔ အဲ့ဒီ ကတြတ္ေခါက္ျပာနဲ႔ေရာၿပီး ညက္တဲ့အထိေထာင္း။ ၿပီးရင္ ေျမအိုး စဥ္႔အိုးထဲ ဖိသိပ္နင္းနွိပ္ထည့္ၿပီး သံုးေလးရက္ နွပ္ထား။ ပဲပုတ္အနံ႔႔လိုလို ပဲငါးပိအနံ႔လိုလိုအထိ ထြက္လာၿပီဆိုရင္ အျပင္ထုတ္ၿပီး သဖန္းရြက္ေတြနဲ႔ထုပ္ပိုးၿပီး အစိုမျပန္မယ့္ေနရာမွာထား။ ျဖစ္နိုင္ရင္ က်ပ္ခိုးစင္တင္ထား။

စားမယ္ဆိုမွ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္း ငရုပ္သီး ဆား ဆႏြင္း(ႀကိဳက္ရင္ စိမ္းစားငါးပိေလးပါထည့္)ၿပီးဖြာသြားတဲ့အထိ မီးေအးေအးနဲ႔ေၾကာ္ၿပီးစားၾကည့္၊ ႀကိဳက္ရင္ အလြန္ေကာင္းတယ္။ အာမယားဘူး။ က်ေနာ္ေတာ့ ႀကိဳက္တယ္။ ကရင္လို ခူလာမူလို႔ေခၚတယ္တဲ့။ ေတာင္ငူေထာင္ေနတုန္းက ကေဆာဝါး(ဆင္ျဖဴေတာ္) ပေဒသာေကာ္ဖီဆိုင္ရဲ့ေျမး ေစာပရယ္လ့္အိမ္က ေထာင္ဝင္စာမွာ ထည့္ထည့္ေပးတာ ခနခနစားရတယ္။ ေစာပရယ္လ္ကိုေရာ ခူလားမူကိုေရာ ေတာင္ငူေထာင္အတူေနခဲ့သူေတြကိုေရာ သတိရတယ္။ ေထာင္ဘဝကိုကိုေတာ့ ေမ့လို႔ရ ေမ့ပစ္လိုက္ခ်င္တယ္။ ဒါေပမယ့္ မေမ့ဘူး၊ ေမ့လည္း မရဘူး။ ခြင့္လည္း မလႊတ္ဘူး။

ခု က်ေနာ္ ေန ေနတဲ့ အေမရိကျပည္ေထာင္စု၊ အင္ဒီယားနားျပည္နယ္၊ ဖို႔တ္ဝိန္းဆိုတဲ့ ေတာၿမိ့ဳ႔ေလးမွာ ပိန္းရိုင္းေရာ ကတြတ္ေခါက္ေရာ၊ က်ပ္ခိုးစင္ေရာ၊ ခူလားမူေရာ၊ ေစာပရယ္လ္ေရာ၊ ေတာင္ငူေထာင္ေရာ၊ ေတာင္ငူေထာင္ အက်ဘက္ေတြေရာမရွိဘူး။

တခါတခါ လူသူမရွိတဲ့ပင္လယ္ထဲက ကၽြန္းေလးတခုေပၚ တေယာက္တည္းေရာက္ေနသလိုပဲ။
မ်ိဳးျမင့္ခ်ိဳ(ေဖေဖာ္ဝါရီ ၂၄၊ ၂ဝ၁၉)

0 comments:

Post a Comment